Απάντηση Δραγασάκη στις μονταζιέρες της ΝΔ-Τι είπα για τη ρύμθιση του χρέους

Απάντηση στη προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων είπε στη Βουλή για το χρέος και την ανάγκη ρύθμισής του, δίνει με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.  Η ΝΔ και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ παρουσίασαν τον κ. Δραγασάκη να έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσ/νίκη για το χρέος. 

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι διεκδικούμε άμεση ρύθμιση του χρέους αλλά δεν παραιτούμαστε από τη δημιουργία ενός μετώπου για ριζική πανευρωπαικη ρύθμιση του χρέους.

Η ανακοίνωση Δραγασάκη

Η Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμη φορά, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας με τη γνωστή μέθοδο της «μονταζιέρας».

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης έγινε σε ανοικτή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με θέμα το «Το χρέος και η Απομείωσή του» και είναι δημόσια.

Εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών.

Η θέση της ΝΔ 

«Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα» τονίζει η ΝΔ χαρακτηρίζοντας τη βιωσιμότητα του χρέους ως έναν εθνικό στόχο.

«Για τη Νέα Δημοκρατία η βιωσιμότητα του χρέους, μετά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι ένας εθνικός στόχος. Εθνικός στόχος που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει, καθώς δεν διαθέτει την αξιοπιστία που απαιτεί μια τέτοια διαπραγμάτευση», αναφέρει σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη για το χρέος.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπενθυμίζει πως την περασμένη Κυριακή ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριζε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ» και πρόσθετε ότι «δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα, που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή».

Σήμερα όμως, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι «ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018», προσθέτοντας πως «παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here