Αξιολόγηση, χρέος, διαπλοκή και Ιερώνυμος στη συνάντηση Τσίπρα-βουλευτών

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα και καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρι στο πιάνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΑΖΑ και των ΑΝΕΛ, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό χθές το βράδυ στο Μέγαρο του Μαξίμου. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η διαπλοκή και οι τηλεοπτικές άδειες καθώς και το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα  ξεκλειδώσει τη δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός έδειξε τις διαθέσεις του για τακτική «σκληρού ροκ» στη Βουλή τη Δευτέρα, κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. «Πώς θα πας στη συζήτηση με τον Μητσοτάκη;» τον ρώτησε κάποιος βουλευτής και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα: «Με όλα τα βέλη στη φαρέτρα. Θα θέσω όλα τα θέματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και εκθέτουν την αξιωματική αντιπολίτευση». Τις πρώτες βολές όμως ο κ. Τσίπρας τις έριξε από χθες, όταν υποστήριξε στους συνομιλητές του ότι είναι εξόφθαλμη η ταύτιση της ΝΔ με τα συμφέροντα, ωστόσο ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι τα κανάλια δεν ενδιαφέρονται να ενημερώσουν αλλά να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Οσον αφορά τον Κώστα Ζουράρι, που ήταν η έκπληξη της βραδιάς, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, έπαιξε από ελαφρά τραγούδια έως αντάρτικα!

«Κώστα ο τελευταίος πριν από σενα που είχε καθήσει εδώ ήταν ο Βαρουφάκης», του είπε ο Τσίπρας, προς έκπληξη (ή μήπως και σοκ) των παρευρισκομένων…

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκίνησε με «Ασε με να φύγω», με τη φωνητική συνοδεία της Ελενας Κουντουρά και συνέχισε με «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει»…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here