ΑΝΤΡΣΥΑ και ΛΑΕ ακύρωσαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικιας πολυτέκνου

Μέλη  της Λαϊκης Ενότητας και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονικης διέκοψαν τη διαδικασία  πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μιας πολύτεκνης οικογένειας από την Τράπεζα Πειραιώς -ένα απο τα παιδιά μάλιστα έχει και αναπηρία 67%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thestival.gr αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να παραταχθούν μπροστά στο δικαστήριο για να εμποδίσουν την είσοδο στους  κοινωνικούς υπερασπιστές της οικογένειας, αλλά εκείνοι προχώρησαν -έσπασε και μια ασπίδα των ΜΑΤ

Προς στιγμήν άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.

«Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι βγαίνει σήμερα στο σφυρί από την Τράπεζα Πειραιώς η κατοικία ενός συμπολίτη μας, ο οποίος είναι οικονομικά ανήμπορος γιατί παραμένει άνεργος από το 2010 και έχει και ένα παιδί με πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 67%. Μας εμπόδισαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά τελικά καταφέραμε να μπούμε και υπήρξαν μικροσυμπλοκές. Κατά τη διάρκεια αυτών, έσπασε και μια ασπίδα των ΜΑΤ. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός τα σπίτια των ανθρώπων να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και να τα παίρνουν τα κοράκια. Είναι απαράδεκτο αυτό να γίνει με την «πρώτη φορά αριστερά». Αυτή είναι δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ξεπουλήσει τα πάντα και εφαρμόζει πιστά το 1ο, το 2ο και το 3ο μνημόνιο», δήλωσε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στην περιφέρεια, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here