ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναγκαστικές παραιτήσεις των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται για τις παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ,   Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου   Ιωάννη  Γιαννάκη  και το τέως μέλους του  Δημητρίου  Μπίτα. 

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ  έκανε δεκτές τις αιτήσεις και των τριών κρίνοντας ότι οι αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του  ο ελεγχόμενος.

Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι οι τρεις παυθέντες, πριν τους επιβληθεί η κύρωση, κλήθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την αποδιδόμενη σε αυτούς πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Γιαννάκης και Μπίτας υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις  του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης «εξ ολοκλήρου έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών» αρμόδια επιτροπή αξιολόγηση και το Δ.Σ. του Κέντρου.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here