Αντιρατσιστική διαμαρτυρία για τα θύματα των ναυαγίων

Συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τους ανθρώπους που χάνονται στη Μεσόγειο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αθήνα.

Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, καθώς και μέλη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5 στην πλατεία Συντάγματος.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου διοργάνωσαν συμβολική διαμαρτυρία, στην οποία μετείχε και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με αίτημα να δοθεί τέλος στους πνιγμούς στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Οι συγκεντρωμένοι έμειναν κυρίως σιωπηλοί, κρατώντας πανό με συνθήματα :Οχι άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο και  Ευρώπη SOS.

Μέσα στο δραματικό κλίμα των ημερών, με εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες  τα τελευταία 24ωρα, συνέρχεται εκτάκτως την Πέμπτη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Η θέση με την οποία προσέρχεται η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο είναι ότι το θέμα είναι πρωτίστως ευρωπαικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά, α όλες τις χώρες με σεβασμό στις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης οτι η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι,  κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν πως η Ιταλία έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα 4πλάσιους πρόσφυγες ενώ πολύ μεγάλο πρόβλημα εισροής μεταναστών, αντιμετωπίζει η Μάλτα.  Οι ανθρώπινες ζωές δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικών παιγνιδιών, υποστηρίζει η κυβέρνηση.

ΦΩΤΟ: Ευρωκίνηση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here