Αντιπαράθεση για τους Τούρκους παρατηρητές στα νησιά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε το θέμα της παρουσίας τούρκων παρατηρητών στα νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων στη Τουρκία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υπουργός Γ.Μουζάλας εξήγησε με υπό ποιες προϋποθέσεις θα παρίστανται αφού θα υπάρχουν και έλληνες παρατηρητές στα τουρκικά παράλια.

«Μακάρι να έρθουν» τόνισε ο υπουργός, «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Αντίστοιχα, συνέχισε ο κ. Μουζάλας, θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια: «Όλα θα είναι ισόποσα, είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο.

» Όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους» κατέληξε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, ο κ. Μουζάλας είπε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει, καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό.

«Το χάος στην Ειδομένη είναι ευθύνη της Ιστορίας, όχι της κυβέρνησης» όπως τόνισε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Π.Κουρουμπλής, τόνισε στο Mega ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στη συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πάνω στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού, εκφράζοντας παράλληλα σοβαρές επιφυλάξεις για την ικανότητα της δύναμης του ΝΑΤΟ να είναι αποτρεπτική.

Σε πρωινή εκπομπή του Mega υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση για το προσφυγικό μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Πάλλη, με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι η Τουρκία θα στήσει άγαλμα στον κ. Τσίπρα.

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τον βίο αβίωτο σε ανθρώπους, να είμαστε ξεκάθαροι» είπε ο κ. Πάλλης.

«Ενώ στην Ειδομένη τούς κάνετε τον βίο καλό, είστε πολύ ανθρωπιστές στη Ειδομένη, τους αφήνετε μέσα στις λάσπες, ενώ εμείς ήμασταν κακοί» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μόνο φυλακές φτιάχνατε τόσα χρόνια για τους πρόσφυγες, εγκληματούσατε τόσα χρόνια» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις για τους Τούρκους τοποτηρητές στα ελληνικά νησιά εξέφρασε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θ.Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Περιμένω να δω γραμμένη τη συμφωνία. Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Τόσκας. Μου ηχεί αρνητικά.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here