Αντιδράσεις κομμάτων για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου. «Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττοντα ανεπανόρθωτα» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. «Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας-ευτυχώς- δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι κατοχυρωμένο παρότι ορισμένοι τραμπούκοι επιχειρούν να το περιορίσουν, αναφέρει τυο Ποτάμι.

Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ.«Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν και ως άλλοθι καταστολής» σημειώνει.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

«Όταν ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχει δικαίωμα για κάποιους, να επισκεφθεί τα Εξάρχεια και ξυλοκοπείται.

»Όταν το ΠΑΣΟΚ, δέχεται καθημερινά επιθέσεις γιατί για κάποιους δεν έχει δικαίωμα τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες. να λειτουργεί τα γραφεία του στην περιοχή.Όταν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συντηρούν μια λογική δήθεν άβατου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττονται ανεπανόρθωτα.

»Καταδικάζουμε χωρίς μισόλογα και αστερίσκους την επίθεση κατά του Βασίλη Οικονόμου και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ας σταματήσει να είναι θλιβερός θεατής των γεγονότων» τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Και η ΔΗΜΑΡ, με τη σειρά της, καταδικάζει τον ξυλοδαρμό κατά του Βασίλη Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «άνανδρη επίθεση».

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Το τελευταίο διάστημα τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται αλματωδώς. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά από τις αρχές για να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις πολιτικής βίας» τονίζει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here