Αντιδράσεις γονιών για να μη γίνει διαπολιτισμικό το σχολείο των παιδιών τους

Με κατάληψη του σχολείου απειλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση να ενταχθούν προσφυγόπουλα και παιδιά μεταναστών στο σχολείο της περιοχής τους

Ο σύλλογος γονέων κοινοποίησε πρωτοκολλημένο έγγραφο στον πρόεδρο του Συλλόγου  Γονέων με το οποίο ενημερώνουν πως σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν τη μη ένταξη προσφυγόπουλων στους χώρους του σχολείου.

Το έγγραφό τους κλείνει ως εξής: «Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου»

Είχε προηγηθεί παρόμοια κινηση απο το 1ο Δημοτικό του ίδιου δήμου, όπου οι γονείς ζήτησαν το ίδιο επικαλουμενοι την έλλειψη εμβολιασμού των παιδιών των προσφύγων και τον κίνδυνο της φυματίωσης, και αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο τους αναγκάζει να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία.

‘Αμεση ήταν η αντίδραση της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κατά της απόφασης του Συλλόγου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πώς «οι ανακοινώσεις των συλλόγων γονέων κινούνται σε επικίνδυνη ρατσιστική κατεύθυνση».

Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης  απέδωσε τη στάση των γονέων «οφείλεται στην  κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας. Αυτή η  συμπεριφορά έρχετι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», δήλωσε ο κ. Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου» είπε ο Ν. Φιλης «Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχή».

,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here