Αντιδράσεις για την κατάργηση του Δ.Σ του Εθνικού Θεάτρου

Αντιδράσεων συνέχεια μετά την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη για κατάργηση του Δ.Σ του Εθνικού Θεάτρου . Σε χθεσινή του επιστολή ο Σωτήρης Χατζάκης απάντησε ειρωνικά στην απόφαση του Υπουργού λέγοντας ότι «Αναμένω οδηγίας δια πιθανήν μετάβασιν μου εις την πολιτιστικήν Μακρόνησον».Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Με απόφασιν του Αναπληρωτού Υπουργού Πολιτισμού, επαύθην από Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σήμερον, 21ην Απριλίου 2015. Άνευ Διαγγέλματος. Ζήτω ο Αναπληρωτής Υπουργός. Ζήτω το Έθνος. Διατελών εις τον γύψον, αναμένω οδηγίας δια πιθανήν μετάβασιν μου εις την πολιτιστικήν Μακρόνησον, όπως κατά το παρελθόν, εις την πραγματικήν, είχε σταλεί ο πατήρ μου».

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Στεφανάκης αρνείται τα όσα καταλογίζει το υπουργείο Πολιτισμού στο επισήμως καταργημένο, από την Τρίτη, Διοκητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου.

Σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, ο κ. Στεφανάκης ισχυρίζεται ότι «η αμφισβήτηση από την τωρινή εποπτεύουσα Αρχή της τήρησης της νομιμότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελεί διοικητική αυθάδεια και αυθαιρεσία, η οποία στηρίζεται σε πρόωρες και λανθασμένες εκτιμήσεις».

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι σε όλη την διάρκεια της θητείας του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου «η ανάρτηση των συμβάσεων έργου που συνήπτε ο καλλιτεχνικός διευθυντής επραγματοποιείτο στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ συγκεντρωτικά και μετά τη διευκρίνιση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφασίστηκε η ανάρτηση τους σε περίληψη».

Επίσης αναφέρει ότι «όσον αφορά τις συμβάσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Παπαδάκη- Μετζικώφ, έχουν δοθεί πλήρως αιτιολογημένες απαντήσεις στην εποπτεύουσα Αρχή, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητάς τους, οι οποίες ουδόλως λήφθηκαν υπόψη για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης ανάκλησης. Αντίθετα, οι συγκεκριμένες αιτιάσεις χρησιμοποιήθηκαν προσχηματικά, προκειμένου να θεμελιώσουν την Υπουργική Απόφαση ανάκλησης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here