Αντιδράσεις αντιπολίτευσης στην ομιλία Τσίπρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISS(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού – καναλάρχη, απαντά η ΝΔ στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος απέδειξε άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε.

Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού – καναλάρχη.

Η απολογία του δεν πείθει κανέναν.

Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου.

Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;».

o ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «ο κ. Τσίπρας, απομονωμένος πια από τους Έλληνες πολίτες, προσπάθησε σήμερα να πείσει τουλάχιστον το κόμμα του».

«Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, τον αποκαλύπτει» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «επεχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με κάθε είδους μεθοδεύσεις και όχι να ρυθμίσει το τοπίο των ΜΜΕ» και «ήταν εκείνος που συμφώνησε με τον Σόιμπλε το 2015 και τον Μάιο 2016 για να συζητηθεί το χρέος στην ουσία του μετά το 2018, και τώρα όλοι του το θυμίζουν».

«Είναι πολύ αργά για αυτόν πια, ο ελληνικός λαός τον γνώρισε και τον εγκατέλειψε χωρίς επιστροφή» κατλαήγει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους «θεσμούς» για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου.»

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση: «Δήλωσε ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα ότι το μνημόνιο το επέλεξε ο ίδιος με αυτά τα μέτρα και εμπροσθοβαρές. Δήλωσε ότι ‘πρέπει να μπει ένα τέλος στη αδήλωτη και μαύρη εργασία’.

» Αναρωτιόμαστε σε ποιόν απευθύνετε για να το κάνει. Δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά εδώ και είκοσι μήνες; Το πιο επικίνδυνο σημείο της ομιλίας του ήταν ο διχαστικός λόγος , χώρισε τους Έλληνες σε ‘εμείς’ και ‘αυτοί’, δήλωσε ότι ‘έχουμε μπει σε φάση πολεμική’.

» Η χώρα όμως δεν χρειάζεται το διχασμό και την τεχνητή πόλωση αλλά την εθνική συνεννόηση. Μετά από όλα αυτά μοιάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το σημείο της ομιλίας του που αναφέρει ότι η πολιτική του θα αφήσει αριστερό ίχνος και προοδευτικό αποτύπωμα.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here