Αντζελίνα Τζολί: Θα έρθω με τα παιδιά μου να κάνω διακοπές στη Λέσβο

Στη Μυτιλήνη έφτασε στις 10 η ώρα το πρωί της Πέμπτης η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρας καλής θέλησης της Yπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί η οποία αναμένεται να επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια.

Η διάσημη ηθοποιός  έφτασε το πρωί της Τετάρτης με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περίπου στη μία το μεσημέρι βρέθηκε στον Πειραιά όπου  παραμένουν 4.000 πρόσφυγες.  Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ στις 5.00 το απόγευμα πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην  Μυτιλήνη και  συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του Hot  Spot της Μόριας , διαμαρτύρονται περίπου 400 μετανάστες ζητώντας να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής τους και να σταματήσουν οι απελάσεις προς στην Τουρκία. Πραγματοποιούν καθιστικές διαδηλώσεις με πλακάτ που γράφουν «είμαστε κι εμείς άνθρωποι».

Μαρτυρίες ανθρώπων από τη Μόρια 

«Εργαζόμουν ως δημοσιογράφος στο Πακιστάν, στην πόλη Μουλτάν. Η τοπική μαφία με απείλησε όπως έκανε και με άλλους δημοσιογράφους στην εφημερίδα που δούλευα. Αναγκάστηκα να φύγω. Θέλω να πάω στην Ευρώπη και να προσπαθήσω να φέρω κοντά μου την οικογένεια μου. Αν με γυρίσουν στο Πακιστάν η ζωή μου κινδυνεύει» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Κάμερ Αμπάς, ένας από τους διαδηλωτές έξω από το Hot Spot, ζητώντας να του επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ευρώπη.

«Είμαι χριστιανός και η ζωή μου κινδυνεύει στο Πακιστάν. Ήρθα στην Ευρώπη γιατί πίστευα ότι θα είμαι ασφαλής. Δυστυχώς έμαθα πως θα μας πάνε πίσω στη Τουρκία. Ζητώ την προστασία από την Ευρώπη και το δικαίωμα να πιστεύω σε όποια θρησκεία θέλω χωρίς να απειλείται η ζωή μου. Στο Πακιστάν όποιος δηλώνει χριστιανός βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του» είπε άλλος μετανάστης από το Πακιστάν στην ΕΡΤ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here