Αντεπίθεση Φίλη στον Αμβρόσιο: «Είναι τζιχάντ αυτά που λέει»

«Καθαρό τζιχάντ» χαρακτήρισε,  ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα έχει πει εις βάρος του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Σε συνέντευξη του στο Μέγκα.είπε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Να θυμίσουμε ότι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο  Αμβρόσιος σχολίασε το διάταγμα που θα αντικαθιστά το μάθημα Θρησκευτικών στο σχολείο με μάθημα Θρησκειολογίας ευχόμενος «να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας».

Ως προς τις αλλαγές που προωθούνται στο Δημοτικό, ο υπουργός επανέλαβε πως ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου δεν καταργείται, αλλά διευρύνεται, ενώ υποστήριξε πως η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς κενά σε βιβλία, δάσκαλους και καθηγητές.

Όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν είπε, από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις, όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.

 

Αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here