Ανοιγμα Μητσοτάκη στο κέντρο με Δένδια, Κουμουτσάκο, Κεραμέως

Το άνοιγμα του Κυρ. Μητσοτάκη στο κεντρώο χώρο ξεκίνησε με άδειασμα των σκληρών δεξιών και σαμαρικών του κόμματος που τον στήριξαν στη προεκλογική περίοδο. Με απόφασή του  ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Βρούτσης και η Νίκη Κεραμέως ορίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Βορίδης, Γεωργιάδης και λοιποί σκληροπυρηνικοί τέθηκαν, προς το παρόν εκτός πρώτης γραμμής από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο τη ΝΔ ο οποίος προτίμησε στελέχη με δεδομένη τη πολιτική τους μετριοπάθεια και συγγένεια με το μεσαίο χώρο και νέα πρόσωπα(νίκη Κεραμέως).

Επίσης, με αποφάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

Ειδικότερα, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Σε ό,τι αφορά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ορίζονται με απόφαση του κ. Μητσοτάκη:

  • Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.
  • Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.
  • Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακόμη με απόφαση του κ. Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη την Πέμπτη

Συνάντηση στη Βουλή θα έχουν στις 17.30 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν μέσω τηλεφώνου την Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες από τις 10 Ιανουαρίου, όταν και διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ηγεσία της Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here