Ανοίγει το TAXIS για αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης – Επηξε χτες στην αιθαλομίχλη η Αθήνα

Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα  το TAXIS για την υποβολή αιτήσεων για χορήγηση  επιδόματος θέρμανσης

Η σχετική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου

Σύμφωνα με πληροφορίες η βασική αλλαγή φέτος, σε σχέση με πέρυσι, θα είναι η μεταφορά νομών από τις πιο «θερμές» στις πιο «ψυχρές» γεωγραφικές ζώνες ώστε να δικαιουνται επιδομα περισσότεροι, ενώ η πληρωμή της πρώτης δόσης προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Το συνολικό  ποσό που θα διατεθεί  φέτος ανέρχεται σε 105 εκατ. ευρώ

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

Εν τω μεταξύ επειδή ο κόσμος απο ανάγκη καίει σε τζάκια και θερμάστες ό,τι βρει φθηνότερο, έχουμε (οπως και πέρσι) σοβαρό πρόβλημα με την αιθαλομιχλη

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστούσε χτες στους πολίτες (λες και έχουν επιλογη…) να αποφεύγουν τη χρήση τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, καθώς η άπνοια ευνοεί τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 10.12.2016.

Ειδικότερα, στον σταθμό Πειραιά καταγράφηκαν 120 μg/m3, στον σταθμό Αριστοτέλους 111 μg/m3 και στον σταθμό Περιστέρι 110 μg/m3.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντε επιτέλους, παγώσανε τα κοκαλάκια μας εδώ και 3 μέρες. Τη βγάζουμε με κουβέρτες, Algon και χαμομήλια έτσι που μας καταντήσανε να μην μπορούμε ούτε να έχουμε τα βασικά στη ζωή μας όποως ένα ζεστό σπίτι το χειμώνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here