Αννη Θεοχάρη: Αμπαζούρρρ…στην Αθηναϊδα

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Aπόψε , ώρα 8.30 στον πολυχώρο Αθηναΐς,  Καστοριάς 34-36 Βοτανικός, τηλέφωνο: 210-210-3480080,  ο θεατρικός θίασος «Στενός Κορσές» θα συναντήσει επί σκηνής τον Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος θα  συμμετάσχει στην παράσταση και θα ερμηνεύσει τραγούδια του.

Η παράσταση Αμπαζούρρρ!!! είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή που περιπλανιέται στον χρόνο, μια γλυκόπικρη παλαιού τύπου επιθεώρηση, που ταξιδεύει τον θεατή στα μυστηριώδη μονοπάτια της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Όπως κάθε τι ζωντανό, έτσι και το Αμπαζούρρρ!!! αφήνεται να επηρεαστεί από τις εκάστοτε συνθήκες και εποχές. Συντελεστές: Βιολί-μπαγλαμάς: Νίκος Σολ, Πιάνο: Ευθύμης Κούρτης, Ηθοποιοί: Άννη Θεοχάρη, Έλσα Λουμπαρδιά, Έλια Ζαχαριουδάκη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Στενός Κορσές

-Τι είναι η θεατρική ομάδα «Στενός Κορσές», απο ποιούς αποτελείται; 

Η θεατρική ομάδα «Στενός Κορσές» αποτελείται από τις Έλσα Λουμπαρδιά, Άννη Θεοχάρη και Έλια Ζαχαριουδάκη. Πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισαν να σφίξουν τα κορδόνια της φιλίας που τις ένωνε εδώ και χρόνια και να φτιάξουν τον Στενό Κορσέ. Η μουσικοθεατρική παράσταση Αμπαζούρρρ!!! είναι η πρώτη τους δουλειά, που δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συνδρομή, το κέφι και το ταλέντο των δυο μουσικών μας, του Νίκου Σολωμού στο βιολί κι του Ευθύμη Κούρτη στο πιάνο.

-Τι και που παρουσιάζετε απόψε;

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο Cabaret Voltaire και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αυτόν τον Απρίλη ο Στενός Κορσές παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στις 8:30 στον πολυχώρο Αθηναΐς την μουσικοθεατρική παράσταση “Αμπαζούρρρ!!!”. Όπως κάθε τι ζωντανό, έτσι και το Αμπαζούρρρ!!! αφήνεται να επηρεαστεί από τις εκάστοτε συνθήκες και εποχές. Αυτή την άνοιξη λοιπόν, φιλοξενεί στο Αθηναΐς κάθε Τετάρτη κι από έναν καλεσμένο. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η La Dandizette, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Άποστόλης Ψυχράμης μας κάνουν την τιμή να ντυθούν για μια βραδιά τα χρώματα του Αμπαζούρ, να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί μας.

-Τι είναι το bourlesque musical ΑΜΠΑΖΟΥΡΡΡ!!!

Η παράσταση Αμπαζούρρρ!!! είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή που περιπλανιέται στον χρόνο, μια γλυκόπικρη παλαιού τύπου επιθεώρηση, που ταξιδεύει τον θεατή στα μυστηριώδη μονοπάτια της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Οι ενότητες της εκπομπής και τα τηλεφωνήματα των ακροατών, γίνονται η αφορμή για να ξεδιπλώθούν επι σκηνής ιστορίες καθημερινές και αναπάντεχες, αστείες μα και συγκινητικές. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί με τη βοήθεια των μουσικών της παράστασης, Ευθύμη Κούρτη και Νίκο Σολ, τραγουδούν ζωντανά όλα τα τραγούδια που ακούγονται στα ερτζιανά και αλλάζουν ρόλους. Πότε γίνονται η ακροάτρια που έχει απόψε το πρώτο της ραντεβού και πότε η πληθωρική Μαρί που κάνει το ντεμπούτο της στο καμπαρέ «Η Μαραμένη Τουλίπα». Η καθαρίστρια του ραδιοφωνικού σταθμού, μεταμορφώνεται σε κομπέρ , μετατρέπει τον ραδιοφωνικό σταθμό σε καμπαρέ  και μας καλεί να αφεθούμε στη λάμψη και τη μαγεία του.

-Ταξιδεύετε τον θεατή στα μονοπάτια της γυναικείας ψυχοσύνθεσης;

Ναι. Με την παράσταση Άμπαζούρρρ!!! εξερευνούμε κάποιες πτυχές τις γυναικείας ψυχοσύνθεσης και εστιάζουμε σε κάποιες από τις αντιφάσεις που ορίζουν το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Για παράδειγμα ασχολούμαστε πολύ με τις συγκρούσεις που βιώνει η γυναίκα σήμερα αναφορικά με ζητήματα όπως ο γάμος, τα πρότυπα ομορφίας, η αυτοπεποίθηση, ο έρωτας. Σε αυτή μας την εξερεύνηση το χιούμορ δεν λείπει ενώ επιστρέφουμε συχνά στο παρελθόν αναζητώντας γυναικεία πρότυπα άλλων εποχών που θαυμάζουμε ή και νοσταλγούμε.

-Τι ετοιμάζετε για το καλοκαίρι;

Έχουμε κάποιες σκέψεις για καλοκαιρινές εξορμήσεις του Αμπαζούρρρ!!! εκτός Αθηνών. Το τι θα κάνει μετά το Αμπαζούρρρ!!! η ομάδα Στενός Κορσές είναι άγνωστο, αφού οι ιδέες για παιδική παράσταση, ταινία τρόμου, μιούζικαλ, καμπαρέ, τσίρκο, σαπουνόπερα και βιντεοκλίπ δε σταματούν και είναι όλες συναρπαστικές.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here