Ανθρωπιστική βοήθεια από όλο τον κόσμο στο Νεπάλ

Εκατοντάδες μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία) βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ. Η βοήθεια αρχίζει να φθάνει στο κατεστραμμένο Νεπάλ, καθώς η διεθνής κοινότητα κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως παραμένουν οι δυσκολίες για την εκτίμηση των αναγκών και για την εξασφάλιση πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές.

Αεροπλάνα που μεταφέρουν σωστικά συνεργεία μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του κατεστραμένου Κατμαντού. Γαλλικές κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Handicap International και Action contre la Faim βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Εβδομήντα Αμερικανοί διασώστες κατευθύνονται προς το Νεπάλ, ενώ η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την αποδέσμευση ενός πρώτου πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το Λονδίνο ανακοίνωσε τη διάθεση 5 εκατ. λιρών, ο Καναδάς 5 εκατομμυρίων δολαρίων και η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδέσμευσε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομική βοήθεια προορίζεται για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, πόσιμου νερού, φαρμακευτικού υλικού, σκηνών.

Η Ινδία έστειλε ήδη 13 στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν τρόφιμα και κουβέρτες.

Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για να περιθάλψει τους τραυματίες υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι γιατροί αναγκάζονται να χειρουργούν σε αυτοσχέδια νοσοκομεία που έχουν στηθεί σε πάρκινγκ και υπαίθρια. Τα νεκροτομεία είναι υπερπλήρη. Και όλα αυτά όταν ο τελευταίος και προσωρινός επίσημος απολογισμός που μετέδωσε το BBC κάνει λόγο για 3.617 νεκρούς και 6.515 τραυματίες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here