Ανθιμος: Δεν πληρώσαμε ΕΝΦΙΑ. Ποια περιουσία; Δεν έχουμε ούτε τετραγωνικό

Την ακύρωση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ ύψους 500.000 ευρώ για το κτίριο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». «Ποια περιουσία; Εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό», κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για τα τεράστια έσοδα της Εκκλησίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδα των εκκλησιών, που προέρχονταν πρωτίστως από της κηροπωλησίες στους ναούς, μειώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. «Το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το προσφυγικό, δήλωσε: «Το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο».
«Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς», πρόσθεσε ο ίδιος.
Κλείνοντας παράλληλα το μάτι σε όσους αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων καταγραφής και μετεγκατάστασης προσφύγων, σημείωσε πως η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here