Ανησυχούν για τις σημαίες του ISIS στην Αλβανία οι Ιταλοί

Την έντονη ανησυχία των Ιταλων για το γεγονος ότι σε χωριά της Αλβανίας κυματίζουν σημαίες του “Ισλαμικού Κράτους” εκφράζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Σε κάποια χωριά, ιδίως κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, εδώ και καιρό κυματίζει η σημαία του ISIS», γράφει η εφημερίδα. «Επίσης πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα Αλβανών που γίνονται φανατικοί ισλαμιστές».

Οι ιταλικές αρχές ανησυχούν για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα τους, επειδή έχουν πολλούς Αλβανούς, ειδικά στην Απουλία.

Σύμφωνα με την «Repubblica», από τα δυτικά Βαλκάνια και κυρίως από την Αλβανία μετέβησαν στο «Ισλαμικό Κράτος» για να πολεμησουν περίπου 1.000 άνδρες. Η ροή μειωθηκε αισθητά συν τω χρόνω αλλά πάντως σημειώθηκαν σημαντικές αναχωρήσεις με στόχο τον «ιερό πόλεμο» και πιθανά κάποιοι ή και πολλοί από αυτους να έχουν ξαναγυρίσει στην Αλβανία ή και σε ευρωπαϊκο έδαφος εν γένει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αλβανικές αρχές  παραδέχονται ότι  89 μουσουλμανικά τεμένη θεωρούνται “εκτός ελέγχου”, εννέα άτομα καταδικάσθηκαν για στρατολόγηση εξτρεμιστών και δέκα ιμάμηδες – δύο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί – θεωρούνται «ιδιαίτερα επικίνδυνοι».

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ειδικά στην Απουλία εκφράζονται φόβοι ότι το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών μπορεί να διασυνδεθεί με τρομοκρατικές οργανώσεις. Για τον λόγο αυτόν, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και η Εθνική Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Μαφίας έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό στενές σχέσεις με αστυνομικές και δικαστικές αρχές των βαλκανικών χωρών και κυρίως με της Σερβίας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here