Ανεπιθύμητη η Χ.Α στο Ν. Ηράκλειο: Αντιφασιστική συγκέντρωση

Η αντιφασιστική διαδήλωση στις 6 μ.μ., στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, διοργανώνεται από τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση των νεοναζί στην λεωφόρο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για πραγματοποίηση συγκέντρωσης σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση τριετίας από τη δολοφονία δύο μελών της, οδήγησε σε αντιδράσεις φορέων που τη χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητη στην περιοχή. Με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αναφέρει ότι: «Την Τρίτη 1-11-2016 η Χ.Α έχει ανακοινώσει και προγραμματίσει στο Δήμο μας, παναθηναϊκή συγκέντρωση και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Ηρακλείου όπου κάποτε είχε τα περιφερειακά της γραφεία.

Οι εντολές του Μιχαλολιάκου είναι αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες, στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις εγκληματικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της αριστεράς, των μεταναστών και των δεκάδων αγωνιστών.

Οι προσπάθειες της Χ.Α. για μια δυναμική επανεμφάνισή της στο Ηράκλειο, μέσα από αυτές τις συγκεντρώσεις μίσους και καπηλείας, πρέπει να βρουν σύσσωμο-αντιμέτωπο το λαό του Ηρακλείου. Τα Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δηλώνουμε ότι: “οι οπαδοί και οι υμνητές του ναζισμού είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας’’. Καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν πολιτικά-ηθικά και ιδεολογικά τον φασισμό και να μην επιτρέψουν ο Δήμος μας, να μετατραπεί σε πεδίο εγκληματικής δράσης και σε χώρο φασιστικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων μίσους».

Η αντιφασιστική διαδήλωση (6 μ.μ. πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου), διοργανώνεται από τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις, που μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως: «Οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εντολές του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας της ΧΑ ήταν αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here