Ανατριχιαστικό: Βίντεο με σκηνές ομαδικών βιασμών πωλούνται σωρηδόν στην Ινδία

Βίντεο που αποτυπώνουν ωμές σκηνές ομαδικών βιασμών πωλούνται στη μαύρη αγορά στο κρατίδιο Ούτρα Πραντές  της Ινδίας , ένα  από τα κρατίδια που χαρακτηρίζονται λιγότερο ασφαλή για τις γυναίκες.

Τα βίντεο, που έχουν μαγνητοσκοπηθεί με κινητά τηλέφωνα,  διάρκειας από 30 δευτερόλεπτα έως πέντε λεπτά, πωλούνται κατά «εκατοντάδες, ίσως κατά χιλιάδες σε καθημερινή βάση», σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Το κόστος του καθενός κυμαίνεται από 50 έως 150 ρουπίες (0,75 έως 2 δολάρια).

«Έχουμε γνώση του φαινομένου. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αλλά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, καθώς πωλούνται στην μαύρη αγορά», δήλωσε ο Ατζάι Σάρμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αστυνομίας της πόλης Άγκρα, στο Thomson Reuters Foundation.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετά περιστατικά ομαδικών βιασμών έχουν καταγγελθεί στην Ούταρ Πραντές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια γυναίκα και η 14χρονη κόρη της σύρθηκαν έξω από το όχημα τους υπό την απειλή όπλου σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο κι έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού σε παρακείμενους αγρούς.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αρχικά η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε σε κλήσεις για βοήθεια. Η καθημερινή εφημερίδα Indian Express ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα μια άλλη γυναίκα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο κρατίδιο και τόνισε πως το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο.

Ολοένα και πιο συχνά οι δράστες βιντεοσκοπούν τις επιθέσεις με τα κινητά τους τηλέφωνα για να τα χρησιμοποιούν ως εργαλείο εκβιασμού και να αποτρέπουν τα θύματα τους από το να καταγγέλλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Το 2014, κατεγράφησαν 337.922 περιστατικά βίαιων επιθέσεων με θύματα γυναίκες, ανάμεσα τους βιασμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απαγωγές, αριθμός αυξημένος κατά 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα θύματα βιασμών στην Ινδία στιγματίζονται και βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα απαρχαιωμένο, σκληρό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, καταγγέλλουν υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here