Ο Αναστάσιος Σαλτερής διάδοχος του Οδυσσέα Βουδούρη

 

Ο Αναστάσιος Σαλτερής, εν ενεργεία υπάλληλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τοποθετήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής προσφύγων, μετά την παραίτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο του Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο Τάσος Σαλτερής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1976. Κατάγεται από τον Καλόξυλο Νάξου και την Καρύταινα Αρκαδίας αλλά έως το 1981 έζησε στις Σπέτσες, όπου υπηρετούσαν ως καθηγητές οι γονείς του στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Λύκειο Υμηττού και την ίδια χρονιά (1994) εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε με βαθμό λίαν καλώς το 1999.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, κατά τη διάρκεια τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών του σπουδών (Βυζαντινή Αρχαιολογία) μέχρι την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας στην Πολεμική Αεροπορία  (ως στρατεύσιμος υπαξιωματικός, Νοέμβριος 2003 – Δεκέμβριος 2004).

Το 2005 εισήχθη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΙΗ’ Εκπαιδευτική Σειρά) από όπου αποφοίτησε με άριστα. Το 2007 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως εισηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των ΟΤΑ. Έχει επίσης υπηρετήσει στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), ως Επιθεωρητής Διοικητικού – Οικονομικού Ελέγχου. Η οργανική του θέση είναι στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), όπου άσκησε καθήκοντα επιθεωρητή εργασίας. Από τον Ιούνιο του 2015 υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, με αρμοδιότητα στο πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης ενώ σήμερα είναι προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διοίκησης.Είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc Public Management (Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης) του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2013). Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με θέματα που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση.

Διατέλεσε Αντιπρόεδρος (2010–2012) και Πρόεδρος της ΕΝΑΠ (2012–2014). Είναι μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΔΕΕ). Περιστασιακά ασχολείται με τη φωτογραφία, ιδίως του αθηναϊκού αστικού τοπίου.. Είναι έγγαμος με την επίσης απόφοιτο ΕΣΔΔ Γιώτα Διακοστεργίου.

Μέλος των Ομάδων Εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη Μεταρρύθμιση των Νέων Οργανισμών και για τη Μεταρρύθμιση του Κλαδολογίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here