Στην Αθήνα σήμερα ο Αναστασιάδης-Συνάντηση με Τσίπρα για το Κυπριακό

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για διαβουλεύσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων την Κυριακή στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το «Φιλελεύθερο», φόρμουλες αναζητούνται στο παρασκήνιο από τρίτους για το κεφάλαιο της Ασφάλειας. Ενημερωμένες πηγές σημείωναν πως διαμορφώνονται διάφορες ιδέες υποδεικνύοντας πως η διάρκεια της μεταβατικής περιόδου θα αποτελεί και το κλειδί για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια φόρμουλα από τη Λευκωσία και την Άγκυρα. Ενδεχομένως, όπως σημείωναν ενημερωμένες πηγές, να γίνει παιχνίδι κατά τη μεταβατική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα και τουρκικές εγγυήσεις.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι προγραμματισμένη για τις 17:45 το απόγευμα και σε αυτή θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το βράδυ θα δεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αύριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των υπόλοιπων ελληνικών κομμάτων.

Τον Κύπριο πρόεδρο συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here