Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας στο taxis

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr του taxis τα τέλη κυκλοφορίας και μπορείτε να μπείτε να ενημερωθείτε και να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο.

Συγκεκριμένα, πρέπει να μπείτε εδω για να βαλετε τα στοιχεία σας και να δείτε την οφειλή σας (χρειάζεται ο αριθμός του φορολογικού σας μητρώου και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος) Αφήνετε το 2017 ως χρονιά, γιατί λογικά ενδιαφέρεστε για τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς, όμως αν θέλετε έχει και την επιλογή να δείτε προηγούμενες χρονιές.  Για να δείτε την οφειλή, πρέπει να πατήσετε το κουτάκι της εκτύπωσης ακόμα κι αν δεν θέλετε να τυπώσετε -διαφορετικά δεν σας δείχνει την οφειλή.

Υπενθυμίζεται ότι αν τα τέλη δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα, τότε διπλασιάζεται η οφειλή. Κανονικά πρέπει να έχουν πληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου, αλλά ίσως δοθεί παράταση επειδή η ανάρτησή τους καθυστέρησε κατά 15 ημέρς.

Τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 1.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπέςδιοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CO2 ανα χιλιόμετρο).Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

Ο τρόπος αυτός υπολογισμού ισχύει για όλα τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα, άσχετα από την τεχνολογία που αυτά ενσωματώνουν (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κ.λ.π.).

Τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ), κυλινδρισμού κινητήρα έως 1.549 κ.εκ. και 1.929 κ.εκ., αντίστοιχα, που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010, απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας.

Για τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 1.549 κ.εκ που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010, τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο 60% των αντίστοιχων τελών των συμβατικών οχημάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here