Επίθεση στο ΝΣΚ για τις ποινές στα μέλη του ΕΑ. Ανάληψη ευθύνης (βίντεο)

Ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που έγινε σήεμρα Πέμπτη το μεσημέρι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικά ανάρτηση στο indymedia, η επίθεση έγινε ως απάντηση στις βαριές ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σήμερα, 3/3/2016, επιτεθήκαμε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής). Σπάστηκαν οι τζαμαρίες και πετάχτηκαν μπογιές και τρικάκια, ως μια πρώτη απάντηση στις ποινές που επέβαλε το τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού στους κατηγορούμενους για τη 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα:

  • Νίκος Μαζιώτης: ισόβια, 126 χρόνια και 20000 ευρώ χρηματική ποινή
  • Πόλα Ρούπα: 11 χρόνια για τα πλημμελήματα. Τα κακουργήματα θα δικαστούν αν και όταν συλληφθεί
  • Αντώνης Σταμπούλος: 13 χρόνια
  • Γιώργος Πετρακάκος: 36 χρόνια και 9000 ευρώ χρηματική ποινή

Είναι η πρώρη φορά που για βομβιστική επίθεση (Τράπεζα της Ελλάδος) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης. Παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη το εφετείο της 1ης δίκης του Ε.Α. επίκειται η μεταγωγή του συντρόφου Μαζιώτη από την ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπως έχει ήδη διαρρεύσει.

Η πολιτική και φυσική απομόνωση που επιχειρούν εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων δεν θα περάσει. Θα είμαστε στο πλευρό των μελών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων αλλά και όσων συντρόφων κατηγορούνται για ένταξη σε αυτές. Η εξουσία θα μας βρίσκει πάντα μπροστά της.

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους

Απέναντι στην «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία η έμπρακτη αλληλεγγύη

Αναρχικοί-ες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here