Ανακοίνωση των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και για το μέλλον των θέσεων εργασίας τους εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα τρία σωματεία εργαζόμενων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, μετά την υπουργική απόφαση για αναστολή τεχνικών μελετών της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

«Εμείς δεν ξέρουμε από τεχνικά και νομικά ζητήματα, ούτε μας απασχολούν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με θράσος στην πλάτη μας», τονίζουν οι διοικήσεις των τριών σωματείων, οι οποίες βρίσκονται σε συνεννόηση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην ανακοίνωση τους, οι μεταλλωρύχοι τονίζουν ότι θεωρούν «πλήρως αναξιόπιστη την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς», υπενθυμίζοντας τις διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση της εργασίας τους, ενώ ζητούν «από τους αρμόδιους και την εταιρεία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους» και να τους «προστατέψουν».

Επιπλέον, καλούν «τους πάντες σε αγώνα για τη δικαίωση», ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν «οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής να γίνουν για άλλη μια φορά τα θύματα μιας προεκλογικής περιόδου».

«Εφόσον η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της τους νόμους του κράτους που εκφράζονται μέσα από το ΣΤΕ τότε και εμείς δεν πρόκειται να λάβουμε υπόψη μια μη νόμιμη αλλά πολιτική απόφαση. Ελάτε να μας σταματήσετε», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here