Ανακοίνωση της ΕΦΕ για τις σημερινές προσαγωγές δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας μετά τις αναίτιες προσαγωγές δύο εργαζομένων του Τύπου, ενός δημοσιογράφου και ενός φωτορεπόρτερ σήμερα το μεσημέρι από την αστυνομία σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι δύο εργαζόμενοι φρόντισαν να δώσουν άμεσα τα στοιχεία τους και να ενημερώσουν τα όργανα της τάξης για τις ιδιότητές τους, παρόλα αυτά προσήχθησαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Πρόκειται για τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμο και τον δημοσιογράφο Μάκη Συνοδινό. Ο πρώτος προσήχθη από άνδρες της ΟΠΚΕ και ο δεύτερος από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

ΘΕΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΣΜΩΝ;

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι προσαγωγές έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίς νόμιμη αιτία και παρά την επίδειξη των αντίστοιχων επαγγελματικών ταυτοτήτων.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου;

Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας

Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here