Ανακαλύπτουμε τη φύση στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους ανοίγει τις πύλες της, αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 , η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Η Ανθοκομική Έκθεση καλεί τους επισκέπτες της να την «Ανακαλύψουμε, Ξανά», και φέτος παίρνει νέο ύφος με σκοπό να αναδείξει την ευζωία που μας προσφέρουν τα άνθη και τα φυτά, προτείνοντας νέες εμπειρίες, που έχουν σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του.

Για 19 ημέρες μέχρι και τις 10 Μαϊου, σε έκταση 20 στρεμμάτων με ανανεωμένη διάταξη του χώρου και με τη συμμετοχή 70 ανθοπαραγωγών, η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. Φέτος κάθε μέρα είναι διαφορετική, με ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα με φρέσκα μυρωδικά στην υπαίθρια κουζίνα μας, ψυχαγωγία με διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. 

Την Παρασκευή 24 Απριλίου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Κομνηνός και το Δ.Σ., εγκαινιάζουν την ανανεωμένη 61η Ανθοκομική Έκθεσης Κηφισιά και καλωσορίζουν το κοινό με μία σειρά από εκδηλώσεις και καινοτόμες δράσεις, για μικρούς και μεγάλους. Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν με συναυλία της ιστορικής Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς.

Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Τσόπελα, με θέμα: «Θραύσεις και πτώσεις δένδρων στο αστικό περιβάλλον ως συνέπεια προσβολών από παθογόνους και ξυλοσηπτικούς μύκητες»

Στις 8 το βράδυ την ίδια μέρα, ο Βασίλης Πιέρρος θα κάνει παρουσίαση ανθοδετικής. Η Ανθοδετική, είναι η τέχνη δημιουργίας διακοσμητικών συνθέσεων από άνθη. Είναι μία παναρχαια τέχνη που φτάνει πίσω στην Αίγυπτο το 2.500 πΧ ενώ σήμερα η χώρα με την μεγαλύτερη παράδοση στην τέχνη της ανθοδετικής, παραμένει η Ιαπωνία. Ο Βασίλης Πιέρρος, ο οποίος παράγει καθημερινά τέχνη μέσα από το ανθοπωλείο του Pierros La Couture Des Fleurs.

Και το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό live σε jazz, swing και rock&roll ρυθμούς από τους μοναδικούς Ilias and The Notorious Troupe (Ηλία Ζέρβα Λεφτάκη και η μπάντα του).kifisia

Την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «My sweet and skinny Life». Μία παρουσίαση με την υποστήριξη του café-bistro Αμαρυλλίς. Μπορούμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε; Να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς το άγχος της ζυγαριάς, των θερμίδων και των κιλών;

Η Marisa Churchill, λέει ναι.

Το απόγευμα στις 6:00 ακολουθεί Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών και Παράσταση Καραγκιόζη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here