Ανακαλούνται 52.641 Toyota για έλεγχο των αερόσακων

Νέα ανάκληση που οφείλεται στους αερόσακους Takata και έχουν επηρεάσει δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε η Tοyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία προχωρά στον προληπτικό έλεγχο άλλων 52.641 μονάδων των μοντέλων Yaris, Corolla και Avensis, που έχουν κατασκευαστεί από 13 Απριλίου 2003 έως 22 Δεκεμβρίου 2008.

Το νέο μέτρο αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στις 20 Μαΐου 2015, η οποία αφορούσε την ανάκληση 39.334 οχημάτων, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007 για προληπτικό έλεγχο του αερόσακου του οδηγού και του συνοδηγού σε Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της ανάκλησης τα 52.641 επιπλέον οχήματα ενδέχεται, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το πυροτεχνικό σύστημα του αερόσακου συνοδηγού να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών.

Πιο συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως αποτέλεσμα είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here