Αναγνωστοπούλου: Στο υπουργείο Παιδείας και όχι Εργασίας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο Εργασίας, ώστε να αισθάνονται πιο ελεύθεροι στο έργο τους, εξέφρασε από τα Χανιά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε εκδήλωση στα Χανιά.

«Τα  ιδιωτικά σχολεία δεν παύουν να είναι σχολεία», είπε. «Δεν  είναι επιχειρήσεις όπως είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση. Παράγουν παιδεία. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι εκπαιδευτικοί. Δεν ανήκουν σε κανένα άλλο εργασιακό καθεστώς και δεν πρέπει να ανήκουν πάρα μόνο σε αυτό του εκπαιδευτικού. Να  υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο υπουργείο Εργασίας, όπου είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε απόλυση, αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος -κάτι που τους καθιστά πάρα πολύ ανασφαλείς και  τους δυσκολεύει να επιτελέσουν το έργο για το οποίο καλούνται, δηλαδή να έχουν ελευθερία σκέψης και απόφασης».

Την άποψη ότι οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού τους εξέφρασε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, που παρευρισκόταν κι εκείνος  στην ίδια εκδήλωση -για έκδοση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here