Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω τεχνικού προβλήματος

Αεροσκάφος της εταιρείας «Ellinair» που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Μόσχα, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, γύρω στις 16:00 το απόγευμα.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 734 (δηλ. Boeing 737-400), παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, να κάνουν λόγο για αδυναμία στο να μαζευτούν οι τροχοί στο κύτος του αεροσκάφους, ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά την απογείωση του αεροσκάφους στις 14:10 το μεσημέρι.

Το αεροσκάφος στη συνέχεια, έκανε κύκλους πάνω από τη Θεσσαλονίκη για δύο περίπου ώρες, προκειμένου να ελαττώσει επαρκώς το φορτίο καυσίμων, και τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», περίπου στις 4 μ.μ., με τον πύργο ελέγχου να θέτει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ενώ στο σημείο, έσπευσαν κατά τη διαδικασία της προσγείωσης πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στους 147 ανέρχεται ο αριθμός των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, ενώ τόσο οι επιβάτες, όσο και το πενταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here