Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Everjets στο Ελ. Βενιζέλος

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»  προσγειώθηκε εκτάκτως λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου, αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αερογραμμών Everjets, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος παρουσιάσθηκε ένδειξη προβλήματος στον αισθητήρα αποσυμπίεσης καμπίνας.

Το αεροσκάφος, που μετέφερε 165 επιβάτες, μετά την απογείωση και ενώ πετούσε πάνω από την Αλόννησο σε ύψος 23.000 πόδια, έδωσε προειδοποιητική ένδειξη στο πιλοτήριο ότι τμήμα του συστήματος βαλβίδων συμπίεσης δεν ήταν στη σωστή θέση.

Παρά το γεγονός ότι η συμπίεση στο αεροσκάφος ήταν η ενδεδειγμένη και δεν παρουσιάστηκε απόκλιση ή αστάθεια, κρίθηκε ορθό, με βάση και τις συστάσεις των εγχειριδίων της εταιρείας, το αεροσκάφος να κατέλθει αμέσως σε υψόμετρο ασφάλειας και να ζητηθεί έκτακτη προσγείωση.

Το αεροσκάφος κατήλθε αμέσως σε ύψος 10.000 ποδών και κατευθύνθηκε προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Λόγω της πυκνής εναέριας κίνησης κίνησης στην περιοχή του αεροδρομίου εκείνη την ώρα, δόθηκαν οδηγίες, αφού δεν υπήρχαν άμεσα θέματα ασφάλειας, να πραγματοποιήσει σε ύψος 7.000 ποδών κύκλους αναμονής για να του δοθεί άδεια προσγείωσης. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε τρεις κύκλους στο ύψος των 7.000 ποδών και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here