Αναβολή για 17 Αυγούστου σε Σακκά-Σεϊσίδη -Συνέντευξη Σακκά στην Εφημερίδα των Συντακτών

Αναβλήθηκε για τις 17 Αυγούστου η δίκη του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά καθώς η υπεράπιση ζήτησε να εξεταστούν οι μάτυρες κατηγορίας αστυνομικοί, οι οποίοι απουσίαζαν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επεσήμαναν επίσης στο δικαστήριο ότι  η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ενώ ο Κώστας Σακκάς τόνισε επιπλέον ότι επιθυμεί να λάβει γνώση της δικογραφίας.

«Ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη μας κατηγορούν εμάς πως επιτεθήκαμε» είπε.

Οι δύο κατηγορουμένου αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Λέει ότι επέλεξε την  φυγή, «καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίησή μου, με έθεταν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων της αποφυλάκισής μου, η παρουσίασή μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ,  δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή πέρα από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψής του καταγγέλλει, δείχνοντας παράλληλα τα σημάδια στα μπράτσα του, τον άγριο ξυλοδαρμό τόσο του ιδίου όσο και του συντρόφου του που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και πνιγμό:

«Η σύλληψή μας ήταν εντελώς τυχαία. Πέσαμε σε μπλόκο της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Εμείς δεν φέραμε οπλισμό. Επιχειρήσαμε αναστροφή με το αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουμε, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί μάς πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές σε ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν. Εγκλωβιστήκαμε σε πιλοτή, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μάς περικύκλωσαν με προτεταμένα τα όπλα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε, και πώς να αντισταθείς όταν είσαι περικυκλωμένος και σε σημαδεύουν, μας κακοποίησαν άσχημα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντάς μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού. Δεν αρνηθήκαμε τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ζητήσαμε προηγουμένως να γίνει σεβαστό το νόμιμο αίτημά μας για επικοινωνία με τους δικηγόρους μας», συμπληρώνει ο Κώστας Σακκάς.

Στο ερώτημα τι τον δυσκόλεψε περισσότερο αυτά τα δυόμισι χρόνια της φυγοδικίας, απαντά  ότι του έλειψαν οι δικοι του άνθρωποι

«Οι δυσκολίες δεν είναι σε υλικό επίπεδο, είναι σε συναισθηματικό», λέει. » Σου λείπουν αφάνταστα οι άνθρωποι που αγαπάς»

Στο σημείο αυτό οι αστυνομικοί ξαναπαίρνουν τον Κ. Σακκά και η συνέντευξη τελείωνει

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here