Ανέλαβε την ευθύνη και παραιτείται ο Ρέντσι μετά την καθαρή ήττα στο δημοψήφισμα

 

Την παραίτησή του  υποβάλει αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέτσι, μετά την αρνητική για αυτόν έκβαση του δημοψηφίσματος. Οπως όμως άφησε να εννοηθεί, δεν πρόκειται για μια αποχώρηση του από την πολιτική, αλλά για μιά τακτική κίνηση επικοινωνιακής και πολιτικής διαχείρισης του ιδιαίτερα αρνητικού αποτελέσματος, που έφτασε στο σημείο της προσωπικής του αποδοκιμασίας.

Ο Μ. Ρέτσι  στο διάγγελμά του, χαιρέτισε τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, όπως αποκάλεσε το δημοψήφισμα, αποδέχθηκε την ήττα του, ανέλαβε  προσωπικά την ευθύνη και τόνισε:

Τελειώνει για μένα ένα κεφάλαιο. Ηθελα να μειώσω τις καρέκλες, δεν τα κατάφερα , άρα διακυβεύεται η δική μου καρέκλα. Αύριο θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θα υποβάλω την παραίτησή μου.

Αφήνω τη χώρα με ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας, το σύμφωνο συμβίωσης, τη προστασία περιβάλλοντος. Αφήνω την Ιταλία, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιμείνει να παραμείνει ο κ. Ρέντσι στη θέση του για το μεταβατικό διάστημα που θα χρειασθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here