Ανάδειξη αρχαιοτήτων του Δήμου Θήρας σε συνεργασία με ΥΠΠΟ

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Θήρας προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο την ανάδειξη σημαντικών αρχαιοτήτων και τη βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών του νησιού.

Στη σύμβαση προβλέπει: Την έκθεση, για πρώτη φορά, της Κόρης της Θήρας, την άνοιξη του 2016, στο προς επισκευήν αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαντορίνης. Παράλληλα, θα διοργανωθεί ημερίδα αφιερωμένη στο εντυπωσιακό μαρμάρινο άγαλμα, που ανακαλύφθηκε πριν από 15 χρόνια στα νότια του νεκροταφείου της Σελλάδας (στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης) από τον αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα σε βάθος μόλις 70 εκατοστών.

Η περίφημη δαιδαλική Κόρη της Θήρας, φιλοτεχνημένη με μάρμαρο Νάξου, έχει ύψος 2,30 μ., και βάρος 750 κιλών, είναι δε ένα από τα ελάχιστα γυναικεία αγάλματα αυτού του μεγέθους και αυτής της περιόδου (7ος π.Χ. αι.) που έχουν ανακαλυφθεί έως σήμερα. Το άγαλμα φυλάσσεται μέχρι τώρα στις αποθήκες του μουσείου. Μέσα στο πλάνο προβλέπεται η έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου στον αχρησιμοποίητο όροφο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας αλλά και η ανάδειξη των ανασκαφών (επισκέψιμη ανασκαφή ) και των χώρων στα Μεσαιωνικά Καστέλια, αρχίζοντας από τον Σκάρο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here