Αμφιλεγόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Αγκυρα

H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν»), μια οργάνωση αμφιλεγόμενη και αμφισβητούμενη για την γνησιότητά της,  ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις πολιτικές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η οργάνωση κατηγορεί επιπλέον τον επικεφαλής του τουρκικού Κράτους ότι χειραγωγεί τις διεθνείς δυνάμεις εναντίον του κουρδικού λαού.

Η οργάνωση προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις. Η οργάνωση αυτή, πάντως, θεωρείται αμφιλεγόμενη και στο παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη αιματηρών επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων, αμφίβολης ωστόσο σκοπιμότητας.

Εξ αντικειμένου πάντως, η συγκεκριμένη ανάληψη ευθύνης αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Τούρκου προέδρου, ο οποίος θέλει να πείσει ότι οι Κούρδοι του PKk και του PYD στη Β. Συρία, είναι τρομοκράτες , δικαιολογώντας έτσι, έναν γενικευμένο πόλεμο εναντίον τους, ακόμη και μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Πληροφορίες, έφεραν ήδη τον τουρκικό στρατό, να ετοιμάζεται για επιχείρηση εντός του συριακού εδάφους, κάτι που θα περιπλέξει την ήδη τεταμένη κατάσταση στη περιοχή, όπου δρστηριοποιούνται, εκτός του δυνάμεων της κουρδικής πολιτοφυλακής, ο συριακός στρατός και η ρωσία με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here