Αμηχανία, διαφωνίες και εκλογικά σενάρια επί χάρτου στη ΝΔ για την επόμενη ημέρα

Σε κατάσταση πολιτικής αμηχανίας και αφασίας εξακολουθεί να βρίσκεται η ΝΔ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στη προσπάθεια της να βρει τρόπους εκλογικής  αντιμετώπισης της κυβέρνησης και ιδίως του Αλ. Τσίπρα.

Γι αυτό και εντείνονται οι αντιφατικές δηλώσεις και διαφωνίες κορυφαίων στελεχών της ως προς το τι πρέπει να κάνει το κόμμα τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, καθώς όλοι πλέον έχουν προεξοφλήσει ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς σε πολύ πρόωρες, σχεδόν αναγκαστικές εκλογές.

Ετσι, άστοχες χαρακτηρίζουν στη Ν.Δ. τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος για την ανάγκη συγκρότησης μετώπου των κομμάτων με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο προσκρούει στην εκλογική νομοθεσία, η οποία αναγνωρίζει μεν συμμαχίες κομμάτων, αλλά δεν τους προσφέρει το μπόνους των 50 εδρών που απολαμβάνει το πρώτο κόμμα.

Είναι ενδεικτικό ότι υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας  έχει ταχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ξεκαθάρισε  ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προεκλογικά.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, τόνισε ότι «ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο. Εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας εκλογικός νόμος πολύ συγκεκριμένος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα τον αλλάξει και τώρα δεν κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο.

»Διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού» σημείωσε.

Στη Ν.Δ. σημειώνουν μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δημιούργησε ενιαίο κόμμα για να διεκδικήσει καθαρά το μπόνους, επομένως κάθε επαναφορά συζήτησης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά προκαλεί σύγχυση και πυροδοτεί ανούσιο και νοσηρό εσωκομματικό διάλογο, μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here