Αμετανόητη θεραπαινίδα της διαπλοκής η ΝΔ, μπλοκάρει και τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ

 

ΦΩΤΟ: IN TIME Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεν τέλος ο πολιτικός και θεσμικός κατήφορος της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς προσχήματα, επιμένει να μπλοκάρει και τη νέα προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στη διαπλοκή, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Η πεισματική άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αποδεικνύει εμπαιγμό των θεσμικών λειτουργιών προς χάριν ιδιωτικών συμφερόντων και της στερεί, όπως και σε τους καναλάρχες, το επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός για τις άδειες επειδή δεν διενεργήθηκε από το ΕΣΡ, που επιτάσσει το Σύνταγμα όπως υποστηρίζουν. Μόνο που δεν λένε, όλη την αλήθεια, αφού είναι αυτοί οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες της ΝΔ που εμποδίζουν μετά μανίας την συγκρότησή του.

 

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς χαρακτηρίζει αδιανόητη και εξώθαλμα αντιθεσμική την στάση του κόμματος της αξιωματικής.Τονίζει μάλιστα πως καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δε μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας.

Λίγο νωρίτερα, κύκλοι της ΝΔ αντιδρούσαν στη πρωτοβουλία Βούτση και ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως η θέση της αξιωματική αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά δεν συναινούμε. Αν η κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο εμείς θα συμφωνήσουμε για την συγκρότηση του ΕΣΡ» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η δήλωση Παππά

«Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική.
Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δε μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας.
Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ< επισημαίνει στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προκάλεσε τη ΝΔ να αντιληφθει τη νέα πραγματικότητα και συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο Κανονισμό λειτουργίας του κοινοβουλίου για την συγκρότηση του ΕΣΡ απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και άρα της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here