Λήξαν το θέμα Μουζάλα: Πλήρης στήριξη και εμπιστοσύνη από ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)
Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλήρη, αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη της προς τον κ. Μουζάλα, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κυβερνητικού του εταίρου που ζητά επιμόνως την απομάκρυνσή του.

Η ανακοίνωση αυτή θέτει οριστικά τέλος σε οποιαδήποτε σενάριο περί απομάκρυνσης του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση όπως απαιτεί εδώ και δύο μέρες με πρωτοφανή αλλά ανεξήγητη υστερία, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος.

Mετά τη θέση αυτή θεωρείται ότι ο πρωθυπουργός περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον υπουργό Γ. Μουζάλα και το θέμα αυτό έχει τυπικά και ουσιαστικά λήξει. Η μόνη περίπτωση να ανοίξει είναι η παραίτηση του κ. Μουζάλα που δεν φαίνεται πιθανή καθώς ο κ. Καμμένος μετά τη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μαζεύει τα μαξιμαλιστικά του αιτήματα περί παραίτησης-αποπομπής του υπουργού. Ιδίως όταν και ο ίδιος αναφέρθηκε στη γειτονική χώρα ως Μακεδονία!!!

Η ανακοίνωση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Με το έργο του στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και της απαράδεκτης στάσης των χωρών του Βίσεγκραντ που επέλεξαν την πολιτική των κλειστών συνόρων, ο Γ. Μουζάλας αποδεικνύει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις, υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here