Αλ. Τσίπρας : Αστυνομία με όρους δημοκρατίας και κοινωνική ευαισθησία

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης ότι «είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα.»

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν σταδιακά οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο.

«Ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Όπως τόνισε η Αστυνομία πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

«Η Αστυνομία θα πρέπει να είναι έτοιμη να επέμβει όπου χρειάζεται, να είναι φιλική προς τον πολίτη και να αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη παλιές νοοτροπίες και κάθε είδους προκαταλήψεις».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στην παρανομία εντός της Αστυνομίας, μιλώντας για κάθετη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. «Δεν πιστεύω ότι ο Αστυνομικός δεν πρέπει να έχει πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν είναι όμως ανεκτή η δημιουργία ομάδας που επιβάλλει στην Αστυνομία πολιτικά κίνητρα και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Τέτοια φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται ριζικά και άμεσα» είπε.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τα δώρα που του προσέφεραν οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής ένα ξίφος και ένα κράνος. Ο πρωθυπουργός τα παρέλαβε λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει το ξίφος για να κόψει κάθε πρόβλημα που μοιάζει με γόρδιο δεσμό και το κράνος για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here