«Αλληλεγγύη» με πληρωμή: Και η Ελβετία θα κατάσχει προσωπικά είδη προσφύγων!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Και η Ελβετία προσχωρεί στην τακτική που έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή να χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι πρόσφυγες τη διαμονή τους στη χώρα που τους φιλοξενεί.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, όσοι πρόσφυγες καταφτάνουν στη χώρα, θα πρέπει να καταβάλουν στο κράτος προσωπικά αντικείμενα αξίας 1.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να συμβάλλουν στη συντήρησή τους. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύουν μια πρακτική που έφερε στο φως η Δανία και ήδη λαμβάνει πολλές αρνητικές κριτικές.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται το παράδειγμα ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος αναγκάστηκε να καταβάλει το μισό της αξίας των προσωπικών του αντικειμένων στις ελβετικές αρχές.

Όπως διευκρινίζεται, σε περίπτωση που κάποιος μετανάστης εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες, μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω. Ειδάλλως, τα αντικείμενα κατάσχονται ως αντίτιμο της παραμονής τους στη χώρα.

Ο Stephen Fray, μέλος του «Schweizerische Fluechtlingshilfe» το οποίο είναι μια ομάδα που βοηθάει τους πρόσφυγες, δήλωσε για το θέμα πως «είναι αναξιοπρεπές και πρέπει να αλλάξει άμεσα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρόσφυγες που διαμένουν και εργάζονται στην Ελβετία, υποχρεούνται να παραδίδουν το 10% των μηνιαίων τους αποδοχών στο κράτος. Κι αυτό, τουλάχιστον για δέκα χρόνια, έως ότου εξοφλήσουν 15.000 ελβετικά φράγκα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here