Αλληλέγγυες εξαγωγές-Το πείραμα συνεχίζεται με λάδι και ελιές στο Βέλγιο

Η δεύτερη καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών είναι γεγονός. Διεξάγεται με πρωτοβουλία της Αλληλεγγύης για Όλους σε συνεργασία με την βελγική οργάνωση Climaxi ( κίνηση για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη).

Τα προιόντα που περιλαμβάνονται στη νέα καμπάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και διαφόρων ειδών ελιές. Προϊόντα που δύσκολα βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη σε δίκαιη τιμή , καλή ποιότητα αλλά πρωτίστως με γνώση προέλευσης.

Η καμπάνια θα γίνει σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών Πράσινη γη από την Στέρνα Μεσσηνίας και τον κοινωνικό συνεταιρισμό Μοδούσα από τη Γέρα Λέσβου. Η ποιότητα και η ασφάλεια του προϊόντος, η δίκαιη τιμή για τον παραγωγό, η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και η λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων συνεταιρισμών.

Η καμπάνια αλληλέγγυων «εξαγωγών» παραμένει μη – κερδοσκοπική. Το πλεόνασμα θα διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα που κάνουν δράσεις και για το προσφυγικό καθώς και για τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής υποδομής για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στην Αθήνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here