Αλλάζει το καθεστώς των σχολικών εκδρομών

Από τη νέα σχολική χρονιά αλλάζει το καθεστώς των σχολικών εκδρομών. Θα διασφαλίζεται πλέον, μέσω Υπουργείου Παιδείας, οτι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και την διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα και οι μαθητές θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Αφορμή, η περιπέτεια που έζησαν οι μαθητές της Β ταξης του τρίτου  λυκείου Αρτας  που πήγαν στην Ελβετία  στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους.   Ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα την Αθήνα, που πήρε τα χρήματα των παιδιών, δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε εισιτήρια επιστροφής, με αποτέλεσμα  όταν έφτασαν εκεί,  να μην έχουν  ούτε που να μείνουν ούτε και χρήματα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι μαθητές  και  οι τέσσερις συνοδοί τους , συνολικά 46 άτομα,  χρειάστηκε να πληρώσουν επιπλέον 45 ευρώ έκαστος, προκειμένου να γυρίσουν στην Ελλάδα, ενώ τα χρήματα που είχαν δοθεί για την εκδρομή τους ήταν περίπου 20.000 ευρώ.

Από το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκε οτι: » Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.  Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here