Αλεξιάδης για λίστα Λαγκάρντ: 175 εκ.ευρώ βεβαιώθηκαν το 2015, 26 εκ. το 2014

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Συγκριτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν στα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ως απάντηση στα όσα υποστήριξε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το 2015 βεβαιώθηκαν ποσά ύψους 175 εκατ. ευρώ έναντι 26 εκατ. ευρώ το 2014.

Παράλληλα, προαναγγέλλει αποκαλύψεις στο θέμα της«φορολογικής ασυδοσίας ορισμένων» επί των ημερών της ΝΔ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη:

«Από σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν ζήτησα να κάνω χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, να πάρω τον λόγο «επί προσωπικού» και να απαντήσω στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του στη Βουλή στις 29.3.2016. Για να μην εκληφθεί όμως η σιωπή μου ως αποδοχή ή αδυναμία, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω και να επισημάνω ότι:

1. Ήταν πολιτική επιλογή ή αβλεψία, η αναφορά σε στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, που συγκρίνουν τα δεδομένα 12 μηνών (για τα έτη 2013-2014) με τα στοιχεία 9 μηνών (για το έτος 2015);
2. Τα πραγματικά δεδομένα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) αποδεικνύουν ότι:

3. Αναμένω μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, την επίσημη θέση της Ν.Δ. Επιμένει ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής τους, όλα λειτουργούσαν άψογα στον τομέα της φορολογίας ή όχι; Επιμένει στην πολιτική κάλυψη φορολογούμενων, για τους οποίους η εισαγγελική έρευνα τεκμηρίωσε και καταλόγισε φοροδιαφυγή; Υπενθυμίζουμε ότι η αποπληρωμή δανείων (ακόμη και για την πληρωμή φορολογικών προστίμων) αποτελεί τεκμήριο, αν και όποτε γίνει η αποπληρωμή.

4. Η λειτουργία ορισμένων ΜΜΕ και της διαπλεκόμενης μονταζιέρας, είναι πασίδηλο πολιτικό φαινόμενο . Είναι όμως τουλάχιστον λυπηρό, να αποδέχεται κοινοβουλευτικός παράγοντας την παραποίηση των πρακτικών της Βουλής, (όπως έγινε στην περίπτωση της ομιλίας μου στις 18.3.2016) για προφανείς μικροκομματικούς λόγους. Με αναλυτικό δελτίο τύπου (18.3.2016) έχω απαντήσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Δυστυχώς για τον αρχηγό της Ν.Δ., όπως έγινε σαφές στη συζήτηση της 29.3.2016, στα ζητήματα των αποκαλύψεων για την φορολογική ασυδοσία ορισμένων επί Ν.Δ.,… ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here