Αλεξιάδης: Θα διαψευσθούν όσοι ονειρεύονται νέους φόρους – Δύσκολα θα υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων

Όσοι ονειρεύονται νέους φόρους θα διαψευσθούν, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM 90,1» και ταυτόχρονα διευκρίνησε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσων, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων για νέες φορολογικές εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «Αυτό που μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι πως άνθρωποι οι οποίοι ήταν στις 100 δόσεις και έχουν μια νέα φορολογική υποχρέωση τι κάνουν με τη νέα φορολογική υποχρέωση διότι από τις αρχές Ιουλίου ισχύει πλέον η νομοθετική ρύθμιση ότι όποιος δεν πληρώσει τη νέα φορολογική του υποχρέωση μέσα σε 15 μέρες ή δεν τη ρυθμίσει βγαίνει και από τις 100 δόσεις, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Βεβαίως και διαπραγματευόμαστε και προσπαθούμε για κάτι τέτοιες λύσεις αλλά η δυνατότητα που έχουν οι πολίτες είναι η δόση του ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα που έχουν στο τέλος του Σεπτεμβρίου, εάν δεν μπορεί να την πληρώσει κάποιος να πάει και να τη ρυθμίσει».

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ακόμη ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή επιβολή νέας φορολογίας, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, ενώ επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τα δημόσια έσοδα υπερβαίνουν τους προβλεπόμενους στόχους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα λύσει προβλήματα στις συναλλαγές του πολίτη και θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι στο τελικό στάδιο για τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Για το ζήτημα της καταβολής ΕΝΦΙΑ από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούν φωτογραφικά τα νομικά πρόσωπα, συμπληρώνοντας ότι τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχουν και νοικιάζουν για να έχουν έσοδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here