Ακατάσχετο στο λογαριασμό των εμπόρων, αλλά μόνον αν πληρώνεται η εφορία

Σε συμφωνία κατέληξαν έμποροι και υπουργείο Οικονομικών για μια χρυσή τομή,  ώστε ναι μεν να μπουν τα «μηχανάκια» για τραπεζικές συναλλαγές στα καταστήματα  αλλά ο λοαγριασμος που θα ειναι συνδεδεμένος με αυτά να έχει το «ακατάσχετο»

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού, στον οποίο θα εισέρχονται τα έσοδα του κάθε επαγγελματία ή επιχείρησης από τις συναλλαγές μέσω POS, τα έσοδα από τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, καθώς και ποσά που θα καταθέτει ο υπόχρεος για την πληρωμή υποχρεώσεων του.

Μέσω του λογαριασμού αυτού και με πάγια εντολή που θα δίνεται από τον κάτοχο του κάθε μήνα θα εξοφλούνται οι φορολογικές του υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών καθώς και όσες  οφειλές του έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση με δόσεις.

Από την πλευρά των εμπόρων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης είχε ήδη καταθέσει σχετικό υπόμνημα για τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν όμως εάν συμφωνήσουν οι δανειστές. Από αυτούς εξαρτάται και αν θα ισχύσει εκ νέου η ρύθμιση των 100 δόσεων που ζητούν οι έμποροι

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here