Ακάλυπτος 2.0

Της ΚΑΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Καλύψτε τον ακάλυπτο

Ζητούνται οι πρώτοι Αθηναίοι που θα τολμήσουν να μεταμορφώσουν την πίσω αυλή της πολυκατοικίας τους μαζί με τους γείτονές τους! Θέλεις να αλλάξεις κάτι στη γειτονιά σου; Βρες τους γείτονές σου από τις απέναντι πολυκατοικίες και μοιράσου το όραμα για ένα διαφορετικό ακάλυπτο, σε κοινή και δημιουργική χρήση! Αυτό προτρέπουν οι υπεύθυνοι του project.

Βημα 1 : Βρες τους γείτονές σου από απέναντι και σκεφτείτε την πιθανότητα να ενοποιήσετε τους ακάλυπτους που συνορεύουν!

Βήμα 2 : Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής στο http://www.akalyptos-2.org/ μέχρι 20/12/2015!

Βήμα 3 : Μέσα από ένα εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού, νέοι αρχιτέκτονες θα σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα!

Οι ακάλυπτοι αποτελούν το καλύτερα κρυμμένο δυναμικό της Αθήνας. Η μεταμόρφωση των ακαλύπτων σε χώρους που θα είναι βιώσιμοι και θα αποτελούν το σημείο συνάντησης και δράσης μεταξύ των γειτόνων, θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των μισών τουλάχιστον κατοίκων κάθε οικοδομικού τετραγώνου. Η συζήτηση για την ενοποίηση των ακαλύπτων κρατά από παλιά, αλλά δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε κάποιο έργο με αντίκτυπο. Ο στόχος είναι αυτό το εργαστήριο να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα από μία σειρά που θα ακολουθήσουν.
Πιστέυουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει, ένα οικοδομικό τετράγωνο τη φορά!

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Urbego, η οποία είναι μια διεθνής ομάδα που αποτελείται από νέους αρχιτέκτονες και πολεοδόμους, που στόχο έχουν να προσφέρουν άμεσες λύσεις σε θέματα που αφορούν στην πόλη, στο δημόσιο χώρο και στο πώς ζούμε μαζί. Η συμμετοχή των κατοίκων αποτελεί βασικό παράγοντα σε όλες τις προτάσεις και τις υλοποιήσεις της ομάδας, που έχει οργανώσει αντίστοιχα εργαστήρια στο Παρίσι, στα Τίρανα, στη Βενετία κλπ.

Από www.mikrocosmos.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here