Αιχμές Γεννηματά κατά Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

ΦΩΤΟ: EURKONISSI

«Το κάλεσμά μας να έλθουν μαζί μας είναι ανοικτό, αλλά είναι για τώρα, όχι για λίγο πριν τις εκλογές», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, αποκλείοντας με το τρόπο αυτό, μια άλλου τύπου, πρόσκαιρη εκλογική συνεργασία μαζί τους. Ταυτόχρονα επσήμανε ότι ο Γ. Παπανδρέου την έχει διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ).

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Βενιζέλου είπε πως «όλοι έχουν τα δίκια τους, αλλά αυτά αφορούν το παρελθόν… δεν είναι ώρα για ρετρό διαφωνίες».

Για την επιστροφή Παπανδρέου είπε πως όταν εξελέγη η ίδια πρόεδρος η πρώτη εντολή που πήρε ήταν η ενότητα. «Χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δίπλα στη λέξη ενότητα βάζω ένα τσεκ. Κάνω μια δημιουργική επίθεση στο μέλλον» τόνισε η Φ.Γεννηματά.

Επέκρινε το Ποτάμι για τη στάση του και επανέλαβε ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ισχύει με τους όρους που ήλθε και το ΚΙΔΗΣΟ.

Η ίδια απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είναι αποστασιοποιημένα, σημειώνοντας ότι δεν ζητά «να μπουν στην πρώτη γραμμή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν».

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι και καρέκλα στην εξουσία. Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή» τόνισε.

Ανέφερε ότι η ΔΗ.ΣΥ θα συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα εφόσον συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here