Αίτημα για άρση ασυλίας Μπαρμπαρούση, Λαγού, Παναγιώταρου

 

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου, καθώς τους αποδίδονται παραβιάσεις του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014).

Μετά από προανάκριση που διενήργησε η Κρατική Ασφάλεια Αττικής, το διήμερο, 19 και 20 Μαρτίου 2015 ρίχτηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής φυλλάδια που ανέγραφαν: «Έξω οι λαθρομετανάστες», ενώ την επόμενη ημέρα (21.3.2015) σε συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Παράλληλα,, η επίμαχη συγκέντρωση προαναγγέλθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής και στην εφημερίδα της με την φράση: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών. ‘Όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

Η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρίξει ότι δεν εξέδωσε εκείνη τα επίμαχα φυλλάδια, ενώ από βίντεο της ΕΡΤ το οποίο έχει απομαγνητοφωνηθεί, προέκυψε ότι υπήρξε υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνιστική καταγωγή με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη (άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here