Αιτήματα για άρση ασυλίας ενός υπουργού, 3 βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή

Να εξεταστεί εάν πρέπει να αρθεί ή μη η ασυλία τεσσάρων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καθώς και ενός ευρωβουλευτή ζητούν από τη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο οι εισαγγελικές αρχές.

Τα αιτήματα αφορούν, πλην του κ.Πολάκη, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Χρήστο Μπγιάλα, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Ο κ. Πολάκης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αιγιαλού και παραλίας. Το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου Σφακίων φέρεται ότι επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε στη θέση Μάρμαρα των Σφακίων στα Χανιά, αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μ., πλάτους 1 μ. και ύψους 2 μ.

Οι κ.κ. Ζαριανόπουλος – Μηταφίδης, κατηγορούνται καθώς το 2011 ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστο χώρο πεζόδρομου. Με την άδεια που χορηγήθηκε παρεμποδίζεται η πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, κ.λπ.

Σε βάρος του κ. Μπγιάλα έχει κατατεθεί μήνυση από κάτοικο της των Γρεβενών για εξύβριση και απειλή σχετικά με την αποψίλωση ενός χαντακιού. Ο βουλευτής φέρεται να είπε στον συμπατριώτη του: «Είσαι ανώμαλος και κοπέλι. Αν έρθω εκεί θα σε τσιτσιαλίσω, θα σε κάνω λιώμα».

Τέλος, ο κ. Μίχος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2013 (που αφορά το 2012), καθώς αναγράφεται μηδενικό εισόδημα. Κατά τη δήλωση υπήρχε αρνητικό εισόδημα, λόγω της ζημιάς που είχε από ατομική επιχείρηση, αλλά κατά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών, δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία απόδειξης του τρόπου χρηματοδότησης της οικονομικής ζημιάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here