Αθώα η Μαίρη Βαβαγιάννη. Την είχε μηνύσει ο Ηλ.Κασιδιάρης

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Aίσιο τέλος, όπως αναμενόταν, αφού το κατηγηρητήριο ήταν σαθρό, είχε η 9χρονη δικαστική περιπέτεια της Πανεπιστημιακού Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η καθηγήτρια ήταν αυτόπτης μάρτυς σε δολοφονική επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη τον Οκτώβριο του 2007. Κράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου των ροπαλοφόρων και η αστυνομική έρευνα  που διενεργήθηκε στη συνέχεια, απέδειξε ότι ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου ήταν ο (μετέπειτα) βουλευτής της Χρυσής Αυγής.  Ο Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών, και μήνυσε την καθηγήτρια. Απο εκεί και μετά άρχισε η απίστευτη ταλαπωρία της που τελείωσε σήμερα με την αθωωτική ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα δεκάδες συνάδελφοί της , ενώ παρών ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος την είχε μηνύσει για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

«Μετά από εννέα  χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλά για όλους», δήλωσε η κ.Βαβαγιάννη.

Ο Ηλ.Κασιδιάρης  κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. «Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου» υποστήριξε.

Νίκος Κωνσταντόπουλος (υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Ειχε υποχρέωση να το πει;

Μάρτυρας: Αν είπε την αληθεια, είχε υποχρεωση να το πει.

Σύμφωνα με το δικαστήριο τα αδικήματα σε βάρος της Πανεπιστημιακού δεν στοιχειοθετούνται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here